sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kärrykeliä pitelee - kesää ootellaan

Tänä kesänä ei ole tarvinnut helteiden kanssa hikoilla. Kärrykeliksi näyttää kesä jäävän, onneksi kuitenkin vähälumiseksi.

Taisto on kalastellut ahkeraan. Varasimme keväällä veneelle laituripaikan Lautiaisen rantaan. Korkeusero veneeseen on kuitenkin niin suuri, että sitä ei voitu käyttää keinonivelten ja heikentyneen tasapainon takia. Hän kuljettaa venettä railerilla joka reissu. Hyvinhän se on toiminut, vaikka vesi- ja viemäritöiden takia lähikatu on jo toista kesää työmaa-aluetta. Kulkuyhteyttä voi kuvata laulun sanoin: "Siitä valmiina on jo pari kohtaa, kieltotaulu ja kuoppa pohjaton."

Kevätkesästä kuhaa lähti uistimella todella hyvin. Niillä pärjätään pitkälle syksyyn. Kuhahan on vähäruotoisena erinomainen paistinkala ja keittona erinomainen.

Pihahommat Taisto on tehnyt vielä kaikki. Mitä minä lienen tehnyt, kun mitään jälkeä ei näy. Vasta keittiön ikkuna on pestynä. Nurkista pitäisi hävittää suuret määrät ylimääräistä tavaraa. En tiedä, tapahtuuko se tänä vuonna.

Läheinen Kajasteen lava antaa hyvät mahdollisuudet jatkaa tanssiharrastusta. Lääkkeiden mahdolliset sivuvaikutukset ovat rassanneet kuntoa ja tasapainoa niin paljon, että kovin montaa peliä emme oli jaksaneet illassaan tanssia. Useamman pelin istumisen jälkeen liikkeellelähtö on haastavaa, joten olemme kotiutuneet joka kerta hyvissä ajoin. Perjantaina luonto antoi periksi kysyä lupa ajaa auto ylös mäelle, jolloin jyrkän mäen kävely ei enää rasita. Lupa myönnettiin hyvin ystävällisesti.

Olin viikon Valamossa opiston pajatalkoolaisena. Sain ystäväpariskunnan takapäivystäjiksi käymään meillä tarvittaessa, suurkiitokset heille. Hyvin täällä oli pärjätty.

Valamon kirkko

Marjastus on kesäisin ollut yhteinen ykkösharrastus. Kävin eilen katsastamassa satonäkymiä. Lakkaa näyttäis tulevan paremmin kuin viime vuonna. Löysin jopa puolenkymmentä kypsääkin, mutta suurin osa supuista oli vasta kukkineita. Marjastussesonki lienee tänä vuonna todella pitkä. Suokävely on myös niin rankkaa, että eilinen lenkki tuntui jaloissa vielä tänäänkin. Ehdotinkin Taistolle työnjakoa, minä kävelen suot, hän siivoaa saaliit.

Toivotaan, että odotus palkitaan.
Kanttisten aikaisimmat paikat oli pakko käydä tarkistamassa. Yhdestä paikasta löytyi muutama kourallinen.

Marjareissun oheissaalis, kanttismunakas iltaseksi.